Egymásnak szólnak be a zenészek Azahriah sikere miatt – Majka is beállt a sorba

Megosztás

Miután Azahriah pár napon belül már a harmadik Puskás Aréna-koncertjét jelenti be, forrnak az indulatok a zenei szakmában. Olyanok is megszólalnak a páratlan esettel kapcsolatban, akik eddig elkerülték a könnyűzene világát és saját bevallásuk szerint sem értenek a hangjegyekhez. Néhányan, köztük Czutor Zoltán és Konok Péter kritikával illetik a jelenséget, ők rendre meg is kapják a rajongóktól, hogy nyilván irigyek és “tessék utána csinálni”.

Természetesen mint Magyarországon mindent, ezt a hírt is átitatja a politika, akadnak olyanok, akik egyenesen az 1969-es Woodstockot vizionálják, ahol három nap béke és muzsika után semmi nem volt már ugyanolyan, mint előtte. Mások azt hangsúlyozzák, hogy ez a 21 éves fiatalember állami támogatás és hátszél nélkül lett sikeres (szemben az agyonpénzelt, agyonhímzett és -díjazott Tóth Gabival.

Az ellenpólus szerint viszont a Puskás Aréna használata már önmagában a hatalommal való együttműködést jelenti, így a fiatal énekes sem nevezhető politikailag semlegesnek. Még annak ellenére sem, hogy dalszövegeiben gyakran kritizálja a kormányt.

Természetesen az énekesek és zenészek legtöbbje hangosan méltatja Azahriah sikereit. Varnus Xaver mellett még az a GWM is, aki alig egy évvel ezelőtt “hugyosnak” nevezte a korábban Paul Street néven vlogoló énekest-dalszerzőt.

A támogatók között van az ózdi keresztapa Majka is, aki Facebook-oldalán védte meg (az egyébként védelemre nem szoruló) Azahriaht:

“Egészen furcsa, mit vált ki a magyar zenei közegből az, hogy egy 21 éves fiú telerakja a Puskás Arénát. Nagy eséllyel kétszer is… Interneten fröcsögő, levitézlett, sosemvolt sikeres sztárok mondják meg a receptet, meg azt, hogy ez miért rossz, meg mit kéne máshogy. Ráadásul van egy kis közeg egy pár megmondóemberrel az élen, akiknek a karrierje évtizedek óta abban merül ki, hogy az éppen aktuálisan felkapott előadót pocskondiázzák.” – írta bejegyzésében a rapper.

Ha a szélsőséges indulatok okait keressük, azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a csupán a két telt házas koncerttel cirka háromszázmillió forintot kaszálhat Azahriah, azaz Baukó Attila, aki hamarosan európai turnéra indul.

FOTÓ: VARGA JENNIFER / 24.HU ÉS TV2

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek